"Верея" е последният полуфиналист за Купата на България. Отборът на треньора Александър Томаш победи с 2:0 "Дунав" на стадион "Трейс арена" и стигна до тази фаза на турнира за първи път в историята си. Отборът от Русе се е класирал два пъти – през сезони 1961-62 и 1976-77.

Останалите полуфиналисти са "Лудогорец", "Ботев" и "Литекс", които отстраниха съответно "Локомотив" (Пловдив), "Пирин" и "Черно море". Жребият ще се тегли в петък, 7 април. Първите срещите ще се проведат на 19 април, а реваншите – седем дни по-късно.

Първата добра възможност в двубоя в Стара Загора се откри пред домакините. Самир Аясс изведе Момчил Цветанов, който се откъсна сам срещу вратаря Станислав Антонов и отправи диагонален удар, но не намери очертанията на вратата.

"Верея" поведе в 22-ата минута чрез гол на Педро Еуженио. Той беше оставен непокрит пред наказателното поле, където получи от Цветанов и със силен удар от около 20 метра не остави шансове на Антонов.

В края на полувремето пред Бирсент Карагарен се откри отлична възможност да изравни. Той получи на удобна позиция и стреля силно, но не намери очертанията на вратата.

През второто полувреме домакините продължиха да атакуват по-често и в 64-ата минута Цветанов получи от Еуженио в наказателното поле и стеля от движение, бившият футболист на ЦСКА обаче прати над вратата.

Португалският играч на "Верея" вкара втория си гол в 73-ата минута и сложи точка на спора в мача. Влезлият като резерва Селим Керкар центрира отляво, в наказателното поле защитникът Христофор Хубчев не успя да изчисти и подари топката на Еуженио, който със сила се разписа отблизо, като прокара топката между краката на вратаря.

До края гостите се опитаха да стигнат до изравняване, но Георги Аргилашки се справи с ударите към него.

Участникът в шестицата на Първа лига "Дунав" ще играе в събота срещу "Черно море", а "Верея", който е в Група "А" в осмицата ще се изправи срещу "Славия" в понеделник.

Дневник