Лошите метеорологични условия, които не позволяват на медицинския хеликоптер да оперира, провалиха и втората свободна тренировка преди втория кръг от сезона във Формула 1 - Гран при на Китай.

Сутрешната сесия продължи само 22 от предвидените 90 минути, като заради мокрото трасе и слабата видимост шестима от пилотите, сред които Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Кими Райконен, дори не направиха състезателна обиколка.

Така отборите ще имат на разположение само един час за подготовка преди квалификацията в събота. Очаква се утре пистата да бъда суха за последната тренировка и квалификацията, но прогнозите са, че ще вали преди състезанието.

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг обяви, че няма вероятност стартът в неделя да бъде отменен.

Той съобщи, че медицинският хеликоптер може да излети от пистата в Шанхай, но не може да кацне в избраната болница, а по-рано днес и най-близкото летище беше затворено.

Пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън използва провалената сесия, за да поздрави феновете, да раздаде шапки с автографи и да качи снимки и видеа в социалните мрежи. Трикратният световен шампион, който е доста активен в интернет, си направи разходка из питлейна и пистата, докато неговите колеги разговаряха със своите екипи и даваха интервюта.

Дневник