"Тотнъм" продължава да държи под напрежение водача във Висшата лига "Челси" след победа над "Уотфорд". Отборът на мениджъра Маурисио Почетино се наложи с 4:0 на "Уайт харт лейн" и се доближи на четири точки от сините. Те гостуват на "Борнемут" от 19:30 ч.

"Шпорите", които нямат загуба от "Уотфорд" във Висшата лига, решиха всичко още през първото полувреме, когато вкараха три от головете. Точни бяха Деле Али, Ерик Дайър и Хьон-Мин Сон, като и тримата се разписаха с удари от разстояние и така беше спряна серията от две поредни победи на "стършелите".

Резултатът беше открит в 33-ата минута, когато Али получи от Сон пред наказателното поле и с техничен удар прати в горния десен ъгъл без никакъв шанс за вратаря Еурелио Гомес. Това беше неговият десет гол от началото на сезона в първенството. Той има и четири асистенции.

След шест минути Дайър удвои преднината на домакините. Той се възползва от лошо изчистена топката и със силен изстрел от движение от границата на наказателното поле се разписа. Английският национал отбеляза за втори път в последните си три мача за "Тотнъм".

Минута преди края на първото полувреме Сон пое топката след пас на Кристиан Ериксен и с плътен удар прати в долния ляв ъгъл. Той вкара десетия си гол от началото на шампионатната кампания и стана първият футболист от Южна Корея, който постига тази бройка в рамките на един сезон.

Той вкара втория си гол в началото на второто полувреме, в което домакините продължиха да доминират. Полузащитникът засече центриране отдясно на Киърън Трипиър и с удар от движение преодоля Гомес.

След почивката в игра влезе нападателят Хари Кейн, който се завърна след около месец, и беше посрещнат от феновете със скандирания "Той е нашето момче!". Висент Яснен беше заменен. Пред него се откри добра възможност да се разпише, но удари гредата в 19-ата минута.

До края Сон можеше да оформи хеттрик, но пропусна сам срещу вратаря, след като беше изведен от Кейн, а малко по-късно удари напречната греда. Секунди преди последния съдийски сигнал Кейн стреля от сериозна дистанция от пряк свободен и също уцели гредата.

Следващият съперник на "Тотнъм" е "Борнемут", а "Уотфорд" ще се изправи срещу "Суонзи".

Dnevnik.bg