Полузащитникът на "Спартак" (Москва) и националния отбор на България Ивелин Попов обяви, че се надява "трикольорите" да се класират на световното първенство в Русия догодина. Той посочи, че в отбора на Петър Хубчев има силен колективен дух.

За последно България игра на голямо първенство през 2004 г. на европейското в Португалия, а на световно за последно отборът се класира през 1998 г. във Франция.

"Разбира се, че има възход. Но не искам да правя прибързани заключения. Нашият отбор е силен заради колектива в него. Нямаме известни футболисти, които да вкарват по 30 гола на година. Победата над Холандия се дължи единствено на колективната работа и на нищо друго", каза Попов в интервю за "Советский спорт".

На въпрос дали България може да повтори успеха от световното в САЩ от 1994 г. той отговори, че "трикольорите" първо трябва да се класират и след това да се говори по-подробно какви резултати могат да се постигнат.

"Силно се надявам, че ще играем на световното в Русия. Наистина искам да участвам на такъм голям турнир. Ще е страхотно. Всички виждате прекрасно, че не играем лошо. Важното е да бъдем сплотени, за да постигаме желаните резултати", добави той.

29-годишният футболист, който е двукратен носител на приза "Футболист на България", говори и за бъдещето си в "Спартак"

"Още през зимата казах, че не искам да напускам. Имаше предложения, но предпочетох да остана. Искам да направя нещо значимо за клуба, за неговата история. Искам да спечелим шампионата. Нека дойде краят на сезона, който, надявам се, ще приключи по най-добрия начин за нас, а след това ще му мислим", каза Попов.

Dnevnik.bg