"Ливърпул" победи "Стоук" сити" в зрелищен двубой във Висшата лига. "Мърсисайдци" изиграха много силно второто полувреме и се поздравиха с 2:1, като до успеха се стигна след обрат.

Отборът воден от Юрген Клоп събра 63 точки и запази третото си място в класирането. Четвъртият "Манчестър сити" също постигна победа – 3:1 над "Хъл сити" като домакин.

През първото полувреме футболистите на "Стоук" започнаха агресивно и още във втората минута Джердан Шакири прати топката във вратата. Попадението обаче не беше зачетено, защото швейцарският национал беше в засада.

Малко след половин час пред Марко Арнаутович се откри великолепна възможност да се разпише. Той получи в наказателното поле и сам срещу Миньоле прати над вратата.

В 44-ата минута Джонатан Уолтърс откри за "Стоук". Шакири проби в наказателното поле и центрира към съотборника си, който с глава от близка дистанция не остави шанс на Симон Миньоле. Уолтърс се разписа за седми път срещу "мърсисайдци" във Висшата лига.

Точно преди головата атака, гостите имаха претенции за дузпа. Бенджамин Уудбърн пое в наказателното поле и се обърна с гръб към вратата, след което падна след контакт със защитника Ерик Питърс. Той се хвърли в краката на играча на гостите и не успя да играе с топката. Съдията Майк Дийн обаче остави играта да продължи.

Динамиката на играта се запази и през второто полувреме. В началото "грънчарите" изпуснаха да удвоят преднината си след сериозна грешка на Вайналдум. След центриране от ъглов, той игра с глава, но прати към четирима от "Стоук" и Чарли Адам стреля от непосредствена близост, Миньоле обаче се намеси решаващо.

Постепенно натискът на "Ливърпул" се усили и вратарят Лий Грант направи няколко решаващи спасявания. В 60-ата минута Деян Ловрен игра с глава в наказателното поле и удари напречната греда.

Масираното нападение на червените даде резултат и в 70-ата минута Филипе Коутиньо се възползва от лошо изчистване, за да изравни. Две минути след това Роберто Фирмино вкара красив гол от дъгата на наказателното поле.

"Сити" се завърна на победния път след успех над "Хъл сити". "Гражданите" се наложиха с 3:1, като до победата се стигна след автогол на Ахмед Елмохамеди и попадение на Серхио Агуеро.

В предишния кръг отборът на мениджъра Хосеп Гуардиола загуби с 1:2 от "Челси", а преди това беше в серия от три равенства.

Резултатът на "Етихад" беше открит в 31-ата минута, когато Хесус Навас центрира в наказателното поле, Агуеро остана под топката и в опита си да изчисти Елмохамеди прати във вратата си.

В 48-ата минута аржентинският нападател на "Сити" се разписа, след като получи от Рахим Стърлинг на чиста позиция. Английският национал проби в наказателното поле, като се справи с трима защитници и намери съотборника си.

Това беше стотното попадение за "гражданите" във всички турнири и те станаха вторият английски отбор след "Арсенал" достигнал тази граница през сезона.

В 64-ата минута с гол на Фабиан Делф вкара третия гол след силен удар в долния ляв ъгъл, а крайният резултат беше оформен от Андреа Ранокия пети минути преди края на редовното време.

Dnevnik.bg