"Реал" "Атлетико" завършиха при равенство 1:1 в мадридското дерби от 31-ия кръг на първенството. 11-кратният носител на Шампионската лига водеше до 85-ата минута на "Сантяго Бернабеу" след гол на защитника Пепе, но попадение на Антоан Гризман донесе точката за "дюшекчиите".

Това беше двубой номер 50 за старши треньора Зинедин Зидан в Примера дивисион. С този успех "Реал" събра 72 точки на върха. Вторият "Барселона" има 69. Каталунците гостуват на "Малага" от 21:45 ч.

През първото полувреме домакините" създадоха няколко опасни положения, но вратарят на "Атлетико" Ян Облак се намесваше стабилно. Той отрази два удара на нападателя Карим Бензема. Малко след половин час игра Кристиано Роналдо беше близо до гола, ударът му с глава обаче мина над вратата.

В края на частта Гризман отправи силен удар от дистанция, като беше насочил топката в долния десен ъгъл, но Кейлор Навас се хвърли и успя да спаси.

В 52-ата минута отборът на Зидан поведе. Тони Кроос центрира от пряк свободен, в наказателното поле Пепе беше заел добра позиция и с глава преодоля Облак.

Пет минути преди края на редовното време Гризман изравни, след като беше изведен от Кореа в наказателното поле.

"Реал" няма победа срещу "Атлетико" като домакин в последните четири мача от първенството – едно равенство и три загуби.

Dnevnik.bg