"Челси" победи "Борнемут" и възстанови преднината си от седем точки на върха във Висшата лига. Сините се наложиха с 3:1 като гости и събраха 75 точки. По-рано вторият в класирането "Тотнъм" победи с 4:0 "Уотфорд".

Резултатът на "Виталити стейдиъм" беше открит с автогол в 17-ата минута. Диего Коща стреля, но топката се отклони от Адам Смит и влезе във вратата. След три минути отборът от Лондон удвои, след като Нголо Канте изведе Еден Азар с пас от дълбочина, белгиецът пое и напредна в наказателното поле, където майсторски завърши.

Отговорът на "черешките" беше бърза атака, при която Беник Афобе удари гредата. Три минути преди края на полувремето Джошуа Кинг се разписа за 1:2 със силен удар от границата на наказателното поле, при който топката рикошира в тялото на Давид Луис и Тибо Куртоа нямаше как да се намеси.

Кинг стана първият норвежец с 13 гола в рамките на един сезон във Висшата лига след Джон Карю, който през сезон 2007-08 вкара толкова.

През второто полувреме динамиката се запази. В 68-ата минута Маркос Алонсо сложи точка на спора в този двубой след много добро изпълнение на пряк свободен. Той прехвърли стената и прати в горния ляв ъгъл. Вратарят Артур Боруц не помръдна от мястото си.

Алонсо вече има пет гола през този сезон в първенството и е сред най-резултатните защитници. Джеймс Милнър има седем, а Гарет Макоули от "Уест бромич" – шест.

Сините допуснаха гол в девети пореден мач в шампионата, като това се случва за първи път от сезон 2011-12, когато отборът беше воден от Андре Виаш-Боаш.

В следващия кръг "Челси" ще се изправи срещу "Манчестър юнайтед" на "Олд Трафорд", а "Борнемут" гостува на "Тотнъм".

Dnevnik.bg