Старши треньорът на "Барселона" Луис Енрике отправи критики към съдиите след загубата с 0:2 от "Малага". Той обяви, че му е любопитно как неговият отбор е получил няколко жълти картона, без да е играл грубо. Каталунците завършиха двубоя с 10 души, след като Неймар беше изгонен.

"Мисля, че тълкуването при показването на жълти картони е специално. Не се даваха такива за остри влизания отзад, но имаше картон за връзване на обувка. Щом санкционираш футболистите за подобно нещо, трябва да го правиш за всичко", каза наставникът.

Той добави, че след тази загуба битката за титлата ще стане по-трудно, но това няма да откаже отбора му. Енрике каза още, че този резултат не е несправедлив и има за какво да критикува играчите си, след което продължи с коментара си за съдийството:

"Съмнително е, че отборът, който не играе грубо, получи толкова много жълти картони, а футболисти на съперника постоянно рушаха играта с нарушения, но не получаваха нищо. Ние сме свикнали с подобно отношение", добави той.

Треньорът на "Барселона" допълни, че е имало дузпа за нарушение срещу Серджи Роберто и посочи, че не разбира как може фаулът да бъде даден извън наказателното поле.

Каталунците имат 69 точки на второто място, на три от първия "Реал", който завърши при равенство 1:1 в дербито с "Атлетико".

Дневник