"Манчестър юнайтед" продължи серията си без загуба с победа над "Съндърланд" и зае петото място във Висшата лига, като изпревари "Арсенал". "Червените дяволи" се наложиха с 3:0 на "Стейдиъм ъф лайт" с голове на Златан Ибрахимович, Хенрих Мхитарян и Маркъс Рашфорд.

"Черните котки" играха през цялото второто полувреме с десет души, след като Себ Ларсон получи червен картон заради нарушение срещу Андер Ерера.

Мениджърът Жозе Моуриньо беше избрал с капитанската лета отбора да изведе Мауран Фелайни. Белгиецът получи лентата за първи път. На вратата застана аржентинецът Ромеро на мястото на Давид Де Хея.

Резултатът беше открит в 30-ата минута. Тогава Ибрахимович минута овладя пред наказателното поле пас на Ерера, освободи се с едно движение от двама защитници и с плътен удар не остави шанс на Пикфорд. Шведският нападател вкара 28-и гол във всички турнири от началото на сезона.

Две минути преди края на полувремето Ларсон получи влезе остро в краката на Ерера, след като преди това извърши опасни действия и срещу Пол Погба, и съдията му показа директен червен картон. Играчът на "Съндърланд" получи първия си червен картон от общо 278 мача във Висшата лига.

В началото на второто полувреме след 45 секунди "Юнайтед" удвои чрез гол на Мхитарян. Той навлезе в наказателното поле и с удар с левия крак се разписа, като прати топката между краката на защитника Ламин Коне.

Крайният резултат беше оформен в 89-ата минута, когато Ибрахимович подаде към влезлият като резерва Рашфорд в наказателното поле и английският национал със силен удар прати в долния десен ъгъл.

В следващия кръг "Съндърланд", който е на последното място в класирането с 20 точки, приема "Уест хем", а "Манчестър юнайтед" ще играе срещу "Челси". Пред това "червените дяволи" гостуват на "Андерлехт" в Лига Европа.

Dnevnik.bg