"Левски" започна плейофната фаза в Първа лига с убедителна победа над "Локомотив" (Пловдив). Сините се наложиха с 5:0 на "Виваком арена Георги Аспарухов", а 19-годишният Божидар Краев вкара четири гола. Другият гол за отбора на треньора Николай Митов реализира Антонио Аниете.

"Левски" събра 54 точки и са на 13 от първия "Лудгорец". "Черно-белите" са пети в първата шестица с 39.

"Локомотив" допусна втора тежка загуба, след като в четвъртфиналите от Купата на България отстъпиха с 0:4 пред "Лудогорец". В рамките на три мача отборът допусна 12 гола – в 26-ия кръг загуби с 2:3 от "Берое".

Бившият треньор на сините Елин Топузаков, както и националният селекционер Петър Хубчев изгледаха мача от трибуните.

"Левски" надигра съперника си, като крайният резултат можеше да бъде още по-изразителен. В 12-ата минута Аниете вкара петия си гол от началото на сезона. Испанецът навлезе в наказателното поле, след финт се върна към неговата граница и със силен удар прати в долния десен ъгъл.

Аниете намери Станислав Иванов в наказателното поле в 36-ата минута, който вдигна към Краев и той веднага прати топката с диагонален удар за 2:0. Три минути след това номинираният за наградата Golden boy за най-добър футболист до 21 години вкара втория си гол. Защитникът Кирил Котев допусна грешка и позволи на Аниете да подаде към 19-годишния си съотборник, който от близо не сгреши.

За цялото първо полувреме гостите от Пловдив имаха само един точен удар към Николай Кръстев. В края на частта Сашо Александров изпробва късмета си със силен удар от дистанция, но мерникът му не беше точен.

В 51-ата минута Краев оформи своя хеттрик. Мехди Бурабия разтегли надясно за Бабатунде Адениджи, който центрира между вратаря и защитата и голмайсторът засече с шпагат. Малко след това Адениджи удари лявата греда след пълно разбирателство в защитата на гостите.

През втората част пловдивчани не отправиха нито един точен удар.

Четвъртия си гол националът вкара в 70-ата минута, след като се възползва от нова сериозна грешка на защитата, излезе сам срещу Харуби, преодоля го и сам пред празната врата се разписа. В последната минута на редовното време вратарят на "Локомотив" трябваше да се намесва решителна след силен удар на Роман Прохазка.

"Левски" записа най-изразителната си победа от началото на сезона. В следващия мач сините ще играят срещу "Лудогорец" в Разград. "Локомотив" приема ЦСКА.

Dnevnik.bg