"Дунав" започна плейофите в първата шестица на Първа лига с победа над шампиона "Лудогорец". Двубоят в Разград завърши при резултат 1:0, като голмайстор стана полузащитникът Самир Аясс в края на първото полувреме.

Отборът от Русе прекъсна серията от 24 мача без загуба на зелените в първенството, които за последно претърпяха поражение през август, когато отстъпиха с 0:1 от "Левски". А у дома "Лудогорец" не беше губил от май 2016 г.

В предишните мачове от шампионата през сезона тези съперници направиха резултатни двубои. В първия "Лудогорец" победи с 5:3, а във втория срещата завърши при равенство 2:2.

Гостите в днешния мач бяха отправили един точен удар за целия мач и той се превърна в гол. В 45-ата минута Аясс беше оставен сам пред вратаря Ренан и с глава засече центриране отляво.

Отборът на треньора Георги Дерменджиев стреляха общо 12 пъти към Станислав Антонов, като той направи няколко решителни спасявания.

Едно от по-опасните положения пред вратата на "Дунав" стана в 27-ата минута, когато нападателят Клаудио Кашеру удари греда. Преди това крайният защитник Натанаел се контузи и на негово място влезе Йордан Минев.

През второто полувреме домакините усилиха натиска си, но като че ли идеи в атаки им липсваше. Жоао Паоло пробва късмета си с удар от движение в 64-ата минута, но не намери очертанията на вратата.

Dnevnik.bg