"Локомотив" (Пловдив) прие оставката на старши треньора Едуард Ераносян. Решението е взето на извънредно заседание на ръководството, обявиха от клуба в сайта си.

Ераносян подаде оставка след загубата с 0:5 като гост от "Левски" в неделя. Това беше първи мач за двата отбора във втората фаза на Първа лига. В предишните си два двубоя "Локомотив" допусна загуби с 0:4 от "Лудогорец" и 2:3 от "Берое", съответно за купата и първенството.

"Аз съм отговорен човек и обикновено приемам най-напред вината за себе си, ще приема цялата вина за това. Обикновено рибата мирише откъм главата и... ясно е, че главата в момента не е наред. Затова ще си поема последствията и ще видим какво ще правим оттук нататък", каза Ераносян след загубата от сините.


Ераносян ръководи "Локомотив" пред последните шест месеца, като това беше третият му период начело на клуба - 2000-2001, 2003-2005, 2016-2017. Най-големият му успех с отбора е шампионската титла през сезон 2003-04.

"Ясно е, че трябва да се направи нещо, за да бъде отборът стимулиран по някакъв начин, за да излезе от кризата", добави наставникът след последния му мач като старши треньор на "Локомотив".

Черно-белите са на последна позиция в шестицата с 39 точки, като изостават с десет от третото място, даващо право на участие в предварителните кръгове на Лига Европа.

Дневник