"Арсенал" понесе тежък удар в желанието си да стигне до четворката във Висшата лига. "Топчиите" загубиха с 0:3 от "Кристъл палас" като гост.

Головете за борещия се за спасение отбор вкараха бившият футболист на "Тотнъм" Андрос Таунзънд, Йоан Кабай и Лука Миливойевич от дузпа.

"Арсенал" остава шести с 54 точки и е на седем от четвъртия "Манчестър сити", който обаче има мач повече. "Кристъл палас" се отдалечи на шест точки от зоната с изпадащите.

Загубата ще увеличи допълнително напрежението към Арсен Венгер. Отборът му продължава с колебливото представяне и ще трябва да се вдигне и да търси обрат, за да се класира за Шампионската лига.

"Арсенал" владееше повече топката, но това не му помогна. В 17-ата минута Таунзънд получи от дясно и засече за 1:0. След почивката "Кристъл палас" пое инициативата и създаде много опасности пред вратата на съперника.

В 63-ата минута Заха направи втората си асистенция, като този път подаде към Кабай, който с техничен удар удвои. Пет по-късно вратарят на "Арсенал" Емилиано Мартинес сгреши и направи дузпа, а Миливойевич беше точен за 3:0.

Дневник