ившият мениджър на "Лестър" Клаудио Раниери смята, че е бил уволнен от клуба заради вътрешен човек, но отхвърли предположенията, че раздялата му с "лисиците" се дължи на футболистите.

Италианецът изведе отбора до титлата във Висшата лига през миналия сезон, но беше освободен от поста си през февруари. Неговото място беше заето от Крейг Шекспир, който класира "Лестър" на четвъртфиналите в Шампионската лига. Там съперник е "Атлетико".

"Не мога да приема и да повярвам, че моите футболисти са ме "убили". Не, не, не. Може би е бил някой от клуба, някой зад мен. Имах малък проблем, преди да спечелим титлата. Може би този сезон заради неубедителното представяне е бил приложен малко повече натиск", каза той пред Sky Sports.


Раниери отказа да назове конкретно име, като подчерта, че е лоялен към клуба. Той добави, че се е наслушал на много истории и версии.

"Каквото е трябвало да кажа, съм го казал лице в лице", добави италианецът.

Последният мач на Раниери беше загубата с 1:2 от "Севиля". В реванша, когато вече Шекспир пое отбора, "Лестър" спечели с 2:0.

"Мачът със "Севиля" беше повратен момент. Тогава всички се бориха заедно, Джейми Варди вкара гол. Но на път за вкъщи разбрах, че ще бъда уволнен. Това беше шок за мен и още много хора", каза още той.

Уволнението предизвика вълна от недоволство спрямо решението на клуба и подкрепа към мениджъра. Бившият футболист на отбора Гари Линекер сподели, че е "пуснал сълза", когато е разбрал.

"Беше нещо невероятно. Когато станахме шампиони, получих много подаръци и картички, бутилки с вино и шампанско. Когато ме уволниха, реакцията беше същата. Къщата ми се напълни отново", допълни Раниери.

Дневник