Двама от най-добрите играчи в световния снукър Рони О‘Съливан и Стивън Хендри ще играят един срещу друг в четири демонстративни мача в Пловдив, София, Варна и Бургас, като срещите са част от Efbet Eleven 30 Snooker Show. Двубоите ще се проведат съответно на 5, 6, 7 и 8 септември.

Билети за двубоите могат да се закупят от сайта на Eventim и партньорската мрежа в цялата страна. Цените са от 20 до 150 лева. Най-скъпите билети (ULTRA VIP - 150 лв.) ще имат най-добро местоположение спрямо снукър масата. Притежателите на ULTRA VIP (150 лв.) и VIP (100 лв.) билетите ще получат картичка с автограф от двете легенди. Местата на най-скъпите две категории ще бъдат на специално пригодените трибуни до масата.

О‘Съливан и Хендри държат всички най-големи рекорди в снукъра. 48-годишният шотландец, който прекрати кариерата си през 2012 г. и има седем спечелени световни титли, ще гостува в България за първи път.

Двубоите ще се играят във формат 6 от 11 фрейма при разрешени максимално 30 секунди за удар. Миналата година О‘Съливан загуби драматично двата си двубоя с Марк Селби в София и Пловдив. Тогава те направиха дузина сенчъри брейка.

Събитието в Пловдив ще се проведе отново в зала "Колодрума", която впечатли световния снукър елит с домакинството си на двубоя между Селби и О‘Съливан . В София шоуто ще се проведе в зала "Универсиада".

Варна за първи път ще приеме снукър играчи от такъв ранг на 7 септември, а зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта за първи път ще бъде домакин на снукър събитие.

На следващия ден събитието в Бургас ще се проведе в летния театър. О‘Съливан и Хендри за първи път ще играят на подобно съоръжение, което е на открито.

Dnevnik.bg