"Ювентус" победи убедително "Барселона" в първия двубой от четвъртфиналите в Шампионската лига и изправи каталунците пред ново предизвикателство. Срещата в Торино завърши 3:0, а отборът на Масимилиано Алегри се наложи с два гола на Пауло Дибала и един на защитника Джорджо Киелини.

В предишната фаза на турнира "Барселона" загуби с 0:4 в първия мач срещу ПСЖ, но след това в реванша спечели с 6:1.

Каталунците все още търсят първата си победа на този стадион. Отборът на Луис Енрике допусна втора поредна загуба, след като през уикенда отстъпи с 0:2 пред "Малага".


"Старата госпожа" удължи серията си на 17 мача без загуба в Шампионската лига у дома, а Алегри за първи път победи "Барселона".

Резултатът беше открит в седмата минута, когато Хуан Куадрадо подаде към Дибала в наказателното поле, атакуващият полузащитник пое, обърна се и отправи силен удар с левия крак. Топката мина пред погледа на Жерар Пике и влетят във вратата, пазена от Андре тер Щеген.

В 21-ата минута пред "Барселона" се откри възможност да изравни минута. Меси пусна майсторски пас през цялата защита на домакините и изведе Иниеста, който отправи моментален удар, но Буфон се намеси и с една ръка изби в ъглов.

Минута след това отборът на Алегри нанесе втория си удар. Дибала беше оставен напълно непокрит пред наказателното поле, получи от Манджукич и с удар от движение с левия крак не остави шансове на Тер Щеген. Аржентинецът вкара два гола в един мач от Шампионската лига за "Ювентус" за първи път от март 2015 г., когато това направи сънародника му Карлос Тевес.

В началото на втората част Меси стреля опасно по земя, но прати покрай вратата. Той получи топката след пробив на Неймар, който беше спрян от Киелини. "Бианконерите" отговориха с удар от дистанция на Сами Кедира, германският национал обаче прати покрай вратата.

В 53-ата минута Игуаин излезе на чиста позиция и заложи на силата при удара си, който беше спасен. Минута след това отново той излезе сам срещу вратаря, като имаше възможност да подаде на Манджукич, но реши да стреля и прати право в обсега на Тер Щеген. Аржентинският нападател отново не успя да се разпише срещу този съперник, като до момента има вкарани три гола от 18 мача.

Натискът на "Ювентус" имаше ефект и в 55-ата минута Киелини вкара третия гол. Той засече центриране от ъглов, след като пребори се с Масчерано и с глава прати в далечния ъгъл на вратаря.

В 68-ата минута Меси отново пусна прецизен пас в наказателното поле, като този път топката беше насочена към Луис Суарес. Уругваецът беше заело по-добра позиция от Бонучи и стреля силно по земя, като топката мина покрай дясната греда.

До края каталунците обсадиха вратата на съперника, но защитата пред Буфон удържа.

Дневник