Треньорът на "Барселона" Луис Енрике пое отговорност за провала срещу "Ювентус" в първия четвъртфинален мач в Шампионската лига. Каталунците допуснаха загуба с 0:3 в Торино.

Развоят върна спомена за трудностите пред "Барселона" в предния кръг. Тогава испанците паднаха с 0:4 от ПСЖ в първия мач, но направиха исторически обрат след 6:1 в реванша.

Според Енрике съставът му не е бил достатъчно добре подготвен срещу "бианконерите", които са непобедени у дома от 22 мача в Европа.

"Треньорите правят всичко, за да помогнат на отбора и да го подготвят добре. Очевидно аз не го направих", каза Енрике. По думите му "Барселона" трябва да се поучи от грешките си, да анализира внимателно мача и осъзнае какво се е объркало.

"Не е добре да посочвам отделни футболисти след загубата. Това е поражение за целия отбор, започвайки от мен", продължи Енрике.

"Първото полувреме беше трудно, много подобно на това в Париж. Втората част беше много по-добра."

"Ако подариш първото полувреме, очевидно ще имаш проблеми. Това се случва за втори път. Трудно е мислим за обрат, но ще опитаме да си стъпим на краката и да се представим силно в реванша", добави Енрике.

Дневник