"Монако" направи крачка към полуфиналите в Шампионската лига след победа над "Борусия". Двубоят на "Сигнал Идуна парк" завърши 3:2. Точен на два пъти за монегаските беше Килиан Мбапе, а Свен Бендер си вкара автогол. Осман Дембеле и Шинджи Кагава се разписаха за домакините.

Срещата се проведе с ден по-късно, след като три експлозии се случиха покрай автобуса на "Борусия" на път към стадиона в Дортмунд. При инцидента пострадаха защитникът Марк Бартра и служител на реда.

Още в началните минути Пиер-Емерик Обамеянг можеше да открие. Нападателят получи в наказателното поле и отправи силен удар, но топката мина покрай вратата.

В 16-ата минута съдията Даниеле Орсато отсъди дузпа за "Монако" заради нарушение на Сократис Папастатопулос срещу Мпабе. Фабиньо застана за топката, но не намери очертанията на вратата, като прати покрай дясната греда.

Три минути по-късно резултатът беше открит. Лемар получи в наказателното поле и подаде към далечната греда, където беше оставен непокрит Мбапе и той с удар от движение се разписа. Мбапе стана вторият най-млад футболисти, който се разписа в четвъртфиналите на турнира. Той е на 18 години и 3 месеца. През 2008 г. Боян Къркич вкара на 17 години и 7 месеца.

В 35-ата минута Бендер си вкара ефектен автогол. Раджи центрира отляво и защитникът в опита си да избие в ъглов прати във вратата си от близко разстояние, което не позволи на Бюрки да реагира.

Дембеле намали в 57-ата минута, след като завърши добра атака. Обамеянг намери с пета Кагава в наказателното поле и той се озова сам срещу вратаря Субашич. Японският национал подаде веднага към Дембеле и той от няколко метра вкара.

Мбапе вкара втория си гол в 79-ата минута. Той се възползва от сериозна грешка в защитата. Пресече пас и напредна сам срещу Бюрки и със силен удар от разстояние го преодоля.

Крайният резултат беше оформен от Кагава шест минути преди края на редовното време. Пулишич центрира в наказателното поле, там японецът овладя, преодоля двама защитници и с техничен удар се разписа.

Dnevnik.bg