"Реал" (Мадрид) се устреми уверено към полуфиналите в Шампионската лига. Носителят на трофея спечели с 2:1 гостуването си на "Байерн" в един от най-очакваните мачове за сезона.

Огромен принос за успеха имаше Кристиано Роналдо, вкарал двата гола, с които мадридчани направиха обрат на "Алианц арена". Мачът можеше да има съвсем различен изход, но при 1:0 в своя полза баварците изпуснаха дузпа в края на първото полувреме.

След почивката "Реал" игра много силно, като можеше да спечели и по-изразителна победа. Задачата на "Байерн" се усложни след втория жълт картон на Хави Мартинес в 61-ата минута.

В другата среща "Атлетико" (Мадрид) победи с 1:0 английския шампион "Лестър". Ценния гол вкара Антоан Гризман от дузпа, а гостите завършиха без нито един точен удар.

Срещата в Мюнхен започна вълнуващо, като първата добра възможност беше пред "Реал". В 18-ата минута след центриране от дясно Карим Бензема стреля с глава. Топката тупна и отскочи, за да се насочи опасно, а Мануел Нойер я отклони в гредата и след това я улови.

"Байерн" поведе в 25-ата минута чрез Артуро Видал. Чаби Алонсо центрира от ъглов удар и съотборникът му засече силно с глава.

Малко преди почивката Роналдо имаше възможност да изравни, но не се възползва. След това беше отсъдена дузпа за игра с ръка на Даниел Карвахал, която играчите на "Реал" оспорваха. Видал обаче стреля силно над вратата.

След почивката испанците имаха голямо превъзходство и много положения. Карвахал подаде в наказателното поле в 47-ата минута, където Роналдо засече и изравни.

Малко по-късно Гарет Бейл стреля с глава, но Нойер спаси. Натискът на гостите продължи и се усили след червения картон на Мартинес. Нойер спаси удари на Бензема и Роналдо, но в 77-ата минута Марко Асенсио центрира от ляво и португалецът изпревари защитник, за да вкара за 2:1.

До края "Реал" владееше инициативата и имаше още възможности. В добавеното време Серхио Рамос вкара, но голът не беше зачетен заради засада.

Dnevnik.bg