Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва сезона на клей днес в ранния следобед. Той ще се изправи срещу испанеца Томи Робредо във втория кръг на турнира в Маракеш.

Срещата е втора в програмата и ще е след мача между шестия поставен Беноа Пер от Франция и молдовеца Раду Албот, който започва в 13:00 часа.

Димитров дебютира в надпреварата в мароканския град, която е с награден фонд от 540 310 евро. Българинът участва с "уайлд кард" и е водач в схемата.

"В Маракеш съм от няколко дни и успях да се адаптирам към местните условия. Знам, че първият ми мач е срещу Томи Робредо, който е много добър. Радвам се, че се връщам на корта. Първата среща на клей винаги е трудна, но я очаквам с нетърпение", заяви българинът.

Димитров и Робредо са играли помежду си три пъти, като испанецът има предимство от 2:1 успеха. Българският тенисист се наложи в мастърса в Канада през 2014 г. със 7:5, 5:7, 6:4.

Робредо е стигал до петото място в световната ранглиста. Сега обаче 34-годишният тенисист е 385-и, което се дължи на серия контузии от миналия сезон. В кариерата си той има 12 титли, като през 2013 г. триумфира в Маракеш.

Силният старт на годината помогна на българина да се изкачи до 12-ата позиция в ранклистата. Той спечели две титли - едната от които в София, и достигна до полуфиналите на Australian Open, където загуби в петсетова драма от Рафаел Надал. След това отпадна рано в мастърсите в Индиън Уелс и Маями.

Dnevnik.bg