Българският тенисист започна неуспешно сезона на червени кортове. Той беше отстранен от Томи Робредо още в първия си мач в Маракеш.

Водачът в схемата, който получи "уайлд кард", отстъпи с 4:6, 6:1, 1:6 срещу испанеца.

За Димитров това е трета поредна загуба. Той започна сезона отлично с две титли и зрелищен полуфинал срещу Рафаел Надал на Australian Open. След това дойдоха ранните отпадания в мастърсите в Индиън Уелс и Маями.


Сега българинът имаше срещу себе си опитния Робредо. Испанецът е на 385-о място в света, след като загуби много позиции заради контузии. До момента двамата се бяха срещали три пъти и Димитров имаше две поражения.

Мачът в Маракеш оправда очакванията на българина, че ще е труден.

Още в първия си сервис-гейм Димитров трябваше да спасява точка за пробив и се справи. При втория си опит обаче съперникът му постигна целта си за 4:3, след което стигна до успеха в сета.

Българинът, който е 12-и в света, промени играта си и спечели убедително втория. Той оползотвори още първия се брекпойнт и дръпна с 3:0. В шестия гейм поведе с 40:0 и допусна изравняване, но при четвъртия опит проби за втори път и се насочи към 6:1.

Ролите отново се размениха в третия сет. Робредо проби за 2:0, а Димитров изпусна три възможности веднага да върне пробива. След 1:3 испанецът пое мача под контрол и спечели убедително.

Дневник