Мениджърът на "Ливъпул" Юрген Клоп каза, че е горд от футболистите на "Борусия", които са намерили сили да излязат срещу "Монако" в Шампионската лига след случилото се в Дортмунд.

Треньорът, който беше начело на германския отбор от 2008 до 2015 г., сподели още, че е останал шокиран, след като е научил новината за експлозиите покрай автобуса на "Борусия".

"Преди всичко, каквото и да кажа, едва ли ще е важно, но всеки може да си представи, че това е бил труден момент за мен, защото не знам колко пъти съм бил в този хотел в Дортмунд. Познавам целия път към стадиона отлично. А автобусът беше пълен с много мои приятели", каза той, цитиран от ESPN.


Клоп добави, че от УЕФА е трябвало да изберат друга дата за провеждането на мача, а не да се проведе по-малко от 24 часа след случилото се.

"Гледах двубоя. На 100 процента разбирам и двете страни - беше трудно да се намери нова дата в този сгъстен календар, но може би хората, от които зависи това, трябваше да кажат: "ок, мачът няма да се играе, ще намерим решение другата седмица", каза още наставникът на "Ливърпул".

Той сподели и че е гледал интервютата след мача на "Сигнал Идуна парк" и е видял шока в очите на бившите му футболисти.

"Забравих за мача моментално. Мислех единствено за момчетата. Гордеят с "Борусия" за начина, по който реагираха и въпреки всичко атмосферата на стадиона беше отново невероятна", добави Клоп.

Дневник