"Андерлехт" се пребори за равенство срещу "Манчестър юнайтед" в първия двубой четвъртфиналите в Лига Европа с късен гол. Срещата завърши 1:1, като голмайстори станаха полузащитникът Хенрих Мхитарян и Леандер Дендонкер, който се разписа четири минути преди края на редовното време. Реваншът на "Олд Трафорд" ще се изиграе на 20 април.

Отборът на Жозе Моуриньо изигра силно първо полувреме, в които можеше да вкара и още. Първата добра възможност за англичаните стана в 17-ата минута, когато нападателят Златан Ибрахимович отправи добър изстрел и принуди вратарят да се намесва решително.

Минута след това Джеси Лингард удари гредата, след като се възползва от отскочила топка в наказателното поле.


Голът в мача беше вкаран в 37-ата минута. "Юнайтед" проведе бърза атака, при която Валенсия центрира от дясно, Маркъс Рашфорд шутира от движение и вратарят изби, но прати право към непокрития Мхитарян и той от малък ъгъл се разписа. Арменецът се разписа в четвърто поредно гостуване на "Юнайтед" в Лига Европа.

"Андерлехт" започна агресивно второто полувреме и в 50-ата минута Масимо Бруно можеше да се разпише, но ударът му с глава мина над вратата.

Отговорът на "червените дяволи" беше опасен удар на Мхитарян пет минути по-късно, който овладя в наказатеното поле и веднага стреля, този път обаче прати покрай дясната греда.

Треньорът на домакините Рене Вайлер пусна в игра нападателя Лукаш Теодорчик, който до момента има 5 гола в турнира и 20 в първенството, но не успя да застраши Серхио Ромеро. Към него нямаше нито един точен удар до 86-ата минута. Тогава Обрадович центрира и Дендонкер, който беше изпуснат от защитата с глава изравни.

Две минути преди това Пол Погба можеше да реши всичко за "Юнайтед". Френският национал получи в наказателното поле и стреля с десния си крак, но Рубен успя да избие в ъглов.

В другите двубои "Аякс" победи с 2:0 "Шалке" като домакин, а "Селта" се наложи на своя стадион с 3:2 над "Генк".

Дневник