ЦСКА нанесе четвърта поредна загуба на "Локомотив" (Пловдив) в Първа лига. Двубоят от 28-ия кръг, който се игра на "Лаута", завърши 2:1 след голове на Николай Бодуров, Густаво Кулма и Димо Бакалов.

Домакините играха цяло второ полувреме с 10 души заради директен червен картон на Парвиз Умарбаев, получен в края на първата част.

Черно-белите бяха водени от Стоян Колев, който през миналия сезон беше играч на червените, и Иван Маринов след оставката на Едуард Ераносян. Той напусна след загубата с 0:5 от "Левски" в миналия кръг.


ЦСКА успя да преодолее този съперник през сезона от третия път. В първия двубой "Локомотив" победи с 1:0 на "Българска армия", а вторият завърши също при равенство 1:1.

Резултатът беше открит в 11-ата минута, когато Бодуров засече центриране на Десподовто пряк свободен удар и с глава се разписа. Пиргов докосна топката, но не успя да я избие. В 22-ата минута защитникът на ЦСКА можеше да вкара втори гол. Той отправи силен удар от разстояние, но топката се отби от дясната греда.

В 35-ата минута Рафел Перес допусна сериозна грешка в средата на терена, като позволи на Мартин Камбуров да му отнеме. Нападателят се пребори, напредна и изведе Бакалов си в наказателното поле, който прати покрай Георги Китанов.

Веднага след това съдията Станислав Ставров показа директен червен картон на Умарбаев за удар без топка срещу Симао. Това предизвика напрежение на терена. Португалецът получи жълт в тази ситуация, а директорът в ЦСКА Стойчо Стоилов беше изведен с охрана от ложата след действия на феновете.

Малко след това Симао извърши грубо нарушение срещу Дани Кики в средата на терена и заслужаваше да получи втори картон, но сигнал от съдията не последва.

Второто полувреме започна с пробив и удар от близо на Кулма, който прати в аут. В 52-ата минута Руи Педро получи в наказателното поле, овладя на гърди и стреля, Пиргов обаче успя да избие с една ръка.

ЦСКА се възползва от численото си преимущество и доминираше. Педро направи нов сериозен пропуск след пас на Станислав Манолев.

Крайният резултат беше оформен в 71-ата минута. Тогава Кевин Кубемба намери Клума пред наказателното поле, колумбиецът отправи удар по земя дъгата и преодоля Пиргов. След края на мача играчите на домакините отново потърсиха обяснение от Ставров, заради което той показа няколко жълти картона.

Успехът за червените беше втори пореден след победата с 3:1 над "Черно море". Те събраха 52 точки – на две от втория "Левски". Сините гостуват на "Лудогорец" в петък. В следващия кръг ЦСКА приема шампионите, а "Локомотив", който има 39 точки, гостува в Каварна на отбора на Георги Иванов.

В мач от група "Б" на втората осмица, който се игра по-рано, "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Нефтохимик завършиха при равенство 1:1 след голове на Венцислав Христов и Ндонгала Фунду.

Дневник