"Ако бях защитник на "Манчестър юнайтед", щях да съм много недоволен от нападателите, защото те трябваше да приключат мача, а не го направиха".

С тези думи мениджърът на английския отбор Жозе Моуриньо прояви критиката си към атакуващите футболисти след мача с "Андерлехт". "Юнайтед" водеше почти до края, но допусна изравняване за 1:1 в първата среща от четвъртфиналите в Лига Европа.

"Резултатът е положителен. Да играеш у дома с преднина е добре. При всички случаи резултатът е добър. Но мисля, че трябваше да бъде много по-добър и можем да виним единствено себе си", заяви португалецът.


Според него след почивката мачът в Белгия е бил лесен за "Юнайтед", но нападателите не са проявили необходимия инстинкт. "Прекалено много пъти загубихме леко топката. Провалихме си контраатаките заради неразумни решения. След това им дадохме възможности за някои контраатаки. За щастие, нашите защитници бяха съсредоточени", добави Моуриньо.

Това беше 14-ото равенство за отбора през сезона. Както и в предишни случаи "Юнайтед" не използва добре възможностите си за победа.

Дневник