Акционерът и спортен директор в "Левски" Даниел Боримиров определи съдийството на Ивайло Стоянов с мача с "Лудогорец" за "престъпно". Срещата в Разград премина при доста единоборства, малко чисти положения и завърши без голове.

От една страна, той видя подкрепа за шампионите чрез неотсъдена дузпа. От друга, заподозря подготовка за мача със "сборния отбор" (визира ЦСКА), като според него целта е играчи на "Левски" да бъдат наказани.

"Аз съм разочарован от днешното съдийство. Има ли нужда такива хора да свирят такива класни мачове? Всички фенове очакват да видят хубав спектакъл с голове, но видяхте какви картони бяха дадени на нашите футболисти, а на отбора на "Лудогорец" бяха спестени. Просто съм разочарован от съдийството. Имаше за нас чиста дузпа през първото полувреме", каза Боримиров.


А за втория жълт картон на Мехди Бурабия коментира: "На мен ми се видя, че Бурабия първо играе с топката, кракът не е в лицето, а на нивото на гърдите. Пресилен втори жълт и след това червен картон. Имаше остри влизания на играчи на "Лудогорец", на тях не беше дадено нищо."

"Престоят ни тежки мачове срещу сборния отбор, името няма да му казвам. Мисли се в тази насока. Срещу нас е тенденциозно - след два кръга имаме много важен мач за нас, но странични хора са се погрижили да ни бъдат показани картони, за да не могат някои хора от нашия отбор да не могат да вземат участие", каза Боримиров.

В следващия кръг "Левски" играе с "Дунав", а на 29 април е дербито с ЦСКА.

"Това ще е пътят на "Левски". Ще гледаме да привлечем един или друг класен чужденец, който да прави разликата и ще разчитаме предимно на българи и играчи от школата. Имаме финансови задължения, които искаме да ги изчистим, и се нуждаем от време да се адаптираме към нови футболисти, юноши", добави той.

Дневник