Мениджърът на "Челси" Антонио Конте заяви, че предстоящият двубой срещу "Манчестър юнайтед" във Висшата лига е "като всеки друг" и посочи, че неговият отбор мисли единствено за трите точки.

Сините имат 75 точки на върха, като разликата с втория "Тотнъм" е седем. Конте добави, че борбата за титлата ще продължи до самия край на първенството. "Шпорите" ще играят срещу "Борнетмут" от 14:30 ч.

"Мисля, че този мач ще е като всеки друг и за нас най-важното е да спечелим трите точки. Титлата е наша цел от началото на сезона Със сигурност пътят е дълъг и има други отбори, които я искат. Спорът за първото място ще продължи до края", каза италианецът, цитиран от "Ройтерс".


За "Манчестър юнайтед" това дерби идва между два мача в Лига Европа срещу "Андерлехт". Първия четвъртфинал в Белгия завърши при равенство 1:1.

"Червените дяволи" са пети в класирането на четири точки от четвъртия "Манчестър сити", като за да си гарантират участие в Шампионската лига, ще трябва да завършат в топ 4 или да спечелят Лига Европа.

"Наясно сме, че е се изправим срещу наистина силен съперник, защото "Юнайтед" е стабилен както физически, така и в психологически план. Именно заради това ще трябва да сме внимателни", добави Конте.

Отборът на Жозе Моуриньо е в серия от 21 мача без загуба в първенството, като последното поражение дойде именно от "Челси" с 0:4 през октомври. Сините се представят най-добре като гост от всички останали – те са загубили два от 16-те си мача навън.

"Юнайтед иска да играе в Шампионската лига и да завърши в топ 4. Смятам, че това е напълно възможно да се случи", каза още Конте.

Дневник