"Тотнъм" постигна седма поредна победа във Висшата лига. "Шпорите" се наложиха с 4:0 над "Борнемут" на "Уайт харт лейн" и събраха 71 точки на второто място. Първият "Челси" има 75, като сините гостуват в неделя на "Манчестър юнайтед".

Отборът на мениджъра Маурисио Почетино надигра съперника си и можеше да се поздрави с по-убедителна победа. "Тотнъм" владееше топката 70% и отправи 24 удара срещу пет на "черешките".

Муса Дембеле откри в 16-ата минута, когато Кристиан Ериксен центрира от ъглов и защитата на гостите не се справи с изчистването. Топката попадна в Дембеле, който със силен удар се разписа. Ериксен направи 12-ата си асистенция от началото на сезона, като никой друг няма повече от него.


Три минути след това "шпорите" вкара втория си гол. Хари Кейн намери с пета Хьон Мин-сон, той проби в наказателното поле, надбяга защитник и прати топката покрай вратаря Артур Боруц. Сон продължи с доброто си представяне. Той се разписа на два пъти в предишния мач срещу "Уотфорд" при успеха с 4:0.

Третият гол беше вкаран три минути след подновяването на играта. Деле Али получи по десния фланг и подаде към Хари Кейн в наказателното поле. Там нападателят овладя, финтира защитник и сам срещу Боруц се сгреши. Кейн стана четвъртият нападател, който вкарва 20 или повече голове в трети пореден сезон. Той се нареди до Алън Шиърър, Тиери Анри и Руд ван Нистелрой.

Крайното 4:0 оформи Винсент Янсен вкара в третата минута на добавеното време. Той получи в наказателното поле и стреля, но на пътя на удара застана защитникът Кук. Топката се върна в нападателят и при втория си опит постигна успех.

"Тотнъм" постигна 12-а поредна победа у дома за първи път в елита на английския футбол. За "Борнемут" това беше втора поредна загуба, след като в предишния кръг отстъпи с 1:3 пред "Челси". "Черешките" са на 15-ото място с 35 точки.

Дневник