"Реал" постигна драматична победа в Примера дивисион. Мадридчани се наложиха с 3:2 над "Спортинг" (Хихон) на "Ел Молинон".

Треньорът Зинедин Зидан даде почивка на почти всички титуляри от мача срещу "Байерн" в Шампионската лига и това оказа влияние.

Единствено защитникът Серхио Рамос започна двубоя. В атака действаха Лукас Васкес, Алваро Мората и Марко Асенсио. "Реал" е на първото място със 75 точки. Вторият "Барселона", който има 69, ще играе срещу "Реал сосиедад" от 21.45 ч. на "Камп ноу".


"Спортинг", който спечели един път в последните 15 мача срещу този съперник, създаде първото по-опасно положение. В осмата минута Карлос Кармона стреля силно, но над вратата.

Дуйе Чоп даде преднина за домакините в шест минути по-късно. Той получи прехвърлящ пас в наказателното поле и с удар от движение не остави шанс на Касия. Отговорът обаче на гостите не закъсня и в 17-ата минута Иско се справи с трима защитници и с плътен удар изравни.

Везка върна преднината на "Спортинг" в 50-ата минута след гол с глава в горния ляв ъгъл, а девет минути след това Мората също с глава изравни след пас на Данило.

След това последваха пропуски на Хамес Родригес, Данило и Мариано Диас, а Исмаел Лопес Бланко беше много блидо да вкара трети гол във вратата на гостите.

В 90-ата минута Иско вкара втория си гол с удар от границата на наказателното поле, като прати топката в долния десен ъгъл и оформи крайния резултат. Вратарят се хвърли, но изстрелът беше достатъчно силен.

Дневник