"Дунав" победи "Черно море" в мач от 28-ия кръг в първата шестица. Двубоят на "Лудогорец арена" завърши 1:0 и с този успех отборът Русе изпревари варненци в класирането, като разликата им е една точка (44 – 43).

Очакванията са това да беше последният мач на "Дунав" на съоръжението в Разград. В следващия кръг отборът гостува на "Левски", а след това би трябвало да приеме "Локомотив" (Пловдив) в Русе.

Двубоят предложи интересни моменти и дискусионни ситуации. В 37-ата минута Марек Кузма от "Черно море" прати топката с глава във вратата, но попадението не беше зачетено заради засада.

Голът в мача беше вкаран в 43-ата минута. Тогава Мирослав Будинов се възползва от сериозна грешка на защитника Станчев. Той направи опит да върне с глава към вратаря, но не вложи достатъчно сила и нападателят стигна първи до топката и с прехвърлят удар се разписа.

В края на първата част Юлиян Ненов изчисти от голлинията, като останаха съмнения дали топката беше преминала с пълния си обем.

През второто полувреме защитникът на "Дунав" Тейнур Марем беше изгонен с директен червен картон заради удар без топка срещу Станчев.

"Монтана" отново беше замесен в мач със седем гола във втората осмица. В Ловеч отборът на Атанас Джамбазки загуби с 3:4 от "Славия". Белите направиха обрат от 1:3 за 20 минути. Вратарят на "Славия" Георги Петков спаси дузпа, изпълнена на Саер Сане, при резултат 1:1.

С успеха столичният отбор отново мина пред "Верея" с 34 точки на второ място в група А на осмицата. "Монтана" е последен с 12 точки.

След мача Джамбазки определи отбора си като "циркова трупа, която забавлява хората по трибуните". Загубата се отрази, като в съблекалнята се стигна до сблъсъци между играчите и охраната на стадиона трябваше да се намесва.

"Нормално е да има малко напрежение между българи и чужденци. Кой за какво бил виновен и такива неща", коментира треньорът.

Дневник