"Байер" (Леверкузен) успя да спечели точка срещу първия в класирането на Бундеслигата "Байерн". Двубоят на "БайАрена" завърши 0:0, като последните 30 минути "аспирините" играха с човек по-малко.

Баварците надиграха съперника си и създадоха всичко по-интересно в мача. Те имат 69 точки, като разликата с втория "Лайпциг" е осем точки.

През седмицата отборът на Карло Анчелоти играе срещу "Реал" в Шампионската лига и загуби първия четвъртфинал с 1:2.


В 33-ата минута защитниците на "Байер" бяха поставени под сериозно изпитание, когато Алаба проби и стреля, но Лено се намеси и изби. Топката попадна в Мартинес, чийто удар беше блокиран, а след това Артуро Видал също пробва късмета си, но Омер Торпак изчисти от голлинията.

Малко след това Тиаго Алкандара беше оставен непокрит в наказателното поле и отправи удар с глава, но прати над вратата.

През второто полувреме гостите продължиха да доминират. В 59-ата минута Тин Йедвай беше изгонен, след като получи втори жълта картон. Това стана заради нарушение срещу Томас Мюлер, който можеше да се откъсне сам срещу вратаря.

Четири минути преди края на редовното време опитният Филип Лам пропусна може би най-чистото положение за баварците в целия мач. Той получи в наказателното поле от Томас Мюлер и отправи удар по земя към десния ъгъл, но топката мина на сантиметри от гредата.

Вторият в класирането "Лайпциг" победи с 4:0 "Фрайбург" и събра 61 точки. "Борусия" (Дортмунд) победи с 3:1 "Айнтрахт" (Франкфурт) за шестия си пореден успех в първенството. "Айнтрахт" продължава да е без успех от февруари насам.

През следващата седмица "Борусия" гостува на "Монако" в реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. В първия мач монегаските спечелиха с 3:2.

Дневник