"Манчестър сити" постигна втора поредна победа във Висшата лига. "Гражданите" се наложиха с 3:0 над "Саутхемптън" в гостуването си и зае третото място в класирането.

Отборът на мениджъра Хосеп Гуардиола събра 64 точки, като изпревари с една "Ливърпул". "Мърсисайдци", които имат 63, гостуват "Уест бромич" в неделя.

През първото полувреме на "Сейнт Мерис" Давид Силва можеше да отрие резултата в 36-ата минута, когато получи пас от Серхио Агуеро, но ударът на испанския национал премина покрай вратата.


"Сити" имаше и претенции за дузпа, когато вратарят Фрейзър Фостър спъна Лерой Сане в опита си да овладее топката, но съдията остави играта да продължи.

В началото на второто полувреме защитникът Винсен Компани се разписа. В 55-ата минута Силва центрира и белгиецът, който беше заел най-добра позиция в наказателното поле, с глава вкара първия си гол от август 2015 г.

В 78-ата гостите удвоиха преднината си. Силва изведе с майсторски пас Кевин де Бройне, който напредна и подаде към Сане в наказателното поле, който сам срещу вратаря вкара. Две минути след това Де Бройне направи втората си асистенция, като подаде към Агуеро, който с глава оформи крайното 3:0.

"Гражданите" прекъснаха серията от три мача на "светците" без загуба в първенството. В следващия кръг отборът на Клод Пюел ще гостува на "Челси", а "Сити" се изправя срещу "Юнайтед" в дербито на Манчестър.

"Евертън" победи с 3:1 "Бърнли" и измести "Юнайтед" от петото място. В неделя "червените дяволи" приемат лидера в класирането. Шампионът "Лестър" изпусна преднина от два гола и завърши при равенство в гостуването си на "Кристъл палас".

Дневник