"Барселона" постигна важна победа с 3:2 срещу "Реал сосиедад" в Примера дивисион. Успехът беше важен, за да донесе увереност в състава преди ключовата седмица през сезона.

Лионел Меси вкара два гола през първото полувреме, а за каталунците се разписа още Пако Алкасер след асистенция на аржентинеца. Гостите два пъти намаляваха чрез автогол на Умтити и попадение на Чаби Прието.

"Барселона" се върна на три точки от водача "Реал", който по-рано победи с 3:2 "Спортинг" (Хихон). Белите обаче са с мач по-малко.


Идната седмица воденият от Луис Енрике отбор има две трудни задачи - да търси нов голям обрат в Шампионската лига в опит да заличи загубата с 0:3 от "Ювентус" и да гостува на "Реал" с надеждата да спечели и да остане в борбата за титлата.

Първото полувреме беше много вълнуващо, като зрителите видяха четири гола в последните осем минути. Двата отбора играха атакуващо и създадоха положения.

Баските пропуснаха да поведат в 12-ата минута, когато удар на Микел Оярсабал беше спасен. Пет минути по-късно Луис Суарес пусна към Меси, който със силен удар по тревата от разстояние даде преднина на шампионите.

В 20-ата минута Суарес стреля, но ударът му беше блокиран. Уругваецът беше в основата и на втория гол за "Барселона" - в 37-ата той стреля, топката срещна тялото на вратаря и отблизо Меси удвои.

"Реал сосиедад" върна едно попадение след автогол на Умтити в 42-ата минута. След разбъркване в наказателното поле играч на гостите ритна силно топката и тя срещна тялото на Умтити, за да влезе във вратата.

Две по-късно Меси подаде вляво на Пако Алкасер, който вкара за 3:1. До почивката остана време за още един гол - в добавеното време Чаби Прието засече с отлично докосване подаване на Вилиан да Силва и отново намали изоставането на отбора си.

След почивката атаките към двете врати намаляха значително, като "Барселона" беше по-деен.

Дневник