Старши треньорът на "Барселона" Луис Енрике заяви, че каталунците са готови за нов обрат в Шампионската лига и подчерта, че отборът ще рискува всичко в реванша срещу "Ювентус". В първия четвъртфинален двубой "бианконерите" победиха с 3:0.

"Барселона" постигна исторически обрат срещу ПСЖ в предишната фаза, въпреки че изоставаше с 0:4 след първия мач и с общ резултат 6:5 продължи.

"Сигурен съм, че в някакъв момент от този мач ще сме близо до обрата", каза Енрике след победата с 3:2 над "Реал сосиедад" в Примера дивисион. Каталунците стигнаха до успеха с два гола на Лионел Меси и един на Пако Алкасер.


"Ще рискуваме всичко и затова не изключвам вероятността да играем с осем нападатели просто няма какво да губим", добави той.

Наставникът на каталунците каза още, че отборът трябва да покаже най-доброто срещу "Ювентус" и посочи, че победата над "Реал сосиедад" е дошла в подходящ момент.

"Момчетата показаха характер и се справиха със задачата да спечелим. Беше трудно, защото последните два мача ни тежаха (загубите от "Малага" и "Ювентус"). Не е нужно да си Айнщайн, за да видиш, че отново имахме известни проблеми, но се справихме с напрежението", допълни Енрике.

Не за първи път той защити полузащитника Андре Гомеш, който беше освиркан от феновете преди да бъде заменен от Андрес Иниеста.

"Михаел Лаудруп беше освиркван през първата си година. Роналд Куман също. Сандро Рамирес и Мунир наскоро също бяха освирквани. Така че това може да се преодолее. Но да критикуваш собствените си игра е просто жалко. Те се нуждаят единствено от подкрепа", каза още треньорът.

Дневник