Шампионът "Кливланд кавалиърс" започна защитата на титлата си в НБА с победа със 109:108 над "Индиана пейсърс". Леброн Джеймс, който изигра плейофен мач номер 200 в кариерата си, вкара 32 точки, направи 13 асистенции и овладя шест борби. Това беше и 18-и пореден успех за звездата в първия кръг.

"Кливланд" отново показа колебание и можеше да се размине с победата, но Си Джей Майълс пропусна стрелбата си в самия край. "Индиана" имаше последното притежание в мача и Пол Джордж изнесе. Домакините изпратиха двама да го пазят и той беше принуден да подаде на Майълс, чиято стрелба се оказа къса.


Кайри Ървинг добави 23 точки, а Кевин Лав вкара 17 за 12-ата поредна победа на "кавалерите" у дома.

Джордж беше най-резултатен за "Пейсърс" с 29 точки. Ланс Стефънсън отбеляза 16. Мач номер две от серия ще се изиграе във вторник.

Кауай Ленърд завърши с 32 точки за победата със 111:82 на "Сан Антонио спърс" над "Мемфис гризлис". Ламаркъс Олдридж добави 20, а Тони Паркър 18, с което се нареди на деветото място в ранглистата на реализаторите в историята на плейофите. Французинът има 3898 точки, като изпревари легендата Лари Бърд.

"Мемфис" беше без един от основните си играчи Тони Алън, който има контузия в прасеца, и ще бъде извън игра за неопределено време. Марк Гасол реализира 32 точки, но само седем през второто полувреме. Единствено той и Майк Конли завършиха с двуцифрен актив. Конли вкара 13.

"Милуоки бъкс" спечели мач номер едно с 97:83 срещу "Торонто раптърс". Дебютиралият в Мача на звездите през тази година Янис Антетокунмпо, който за втори път играе в плейофите, беше най-резултатен с 28 точки. Той овладя и осем борби и направи три асистенции. Грег Монро добави 14, Тони Снел 11, а Крис Мидълдън завърши с 10 и девет асистенции.

За "Раптърс" Кайл Лаури успя само в два от общо 11 опита от игра, като пропусна всичките си шест стрелби от линията за три точки. Демар Дероузън вкара 27 точки, а Серж Ибака се отличи с 19 и 14 борби. Той беше единственият, вкарал тройка за "Торонто".

"Лос Анджелис клипърс" и "Юта джаз" се изправиха в плейофите за първи път от 1997 г. Това беше третата среща, която "Джаз" спечели с 97:95. Предишните два пъти "Юта" отстрани съперника си, като след съревнованието от преди 20 години отборът стигна до финалите, където отстъпи пред "Чикаго булс".

Центърът Руди Гобер контузи лявото си коляно след сблъсък с Люк Мба а Муте през първата четвърт, беше изведен от паркета и повече не се завърна в игра.

Дневник