"Ливърпул" постигна втора поредна победа във Висшата лига, след като се наложи в гостуването си на "Уест бромич". Срещата на "Хауторнс" завърши 1:0 с гол на Роберто Фирмино. "Мърсисайдци" нанесоха трето поредно поражение на "дроздовете" и си върнаха третото място в класирането.

Мениджърът Тони Пюлис допусна за първи път загуба от този съперник в домакинство. Отборът му е на осмото място с 44 точки.

През първото полувреме, което почти липсваха опасните положения и пред двете врати, Фирмино можеше да се разпише в 15-ата минута, но ударът му мина покрай дясната греда.


В добавеното време на частта гостите откриха резултата. Милнър центрира от пряк свободен, в наказателното поле Лукас Лейва отклони с глава към Фирмино и той от чиста позиция се разписа. Бразилецът вкара 11-ия си гол от началото на сезона и подобри постижението си от миналия, когато завърши с 10.

В 57-ата минута Милнър получи в наказателното поле, след като беше оставен непокрит, и стреля, ударът му обаче мина над вратата.

"Уест бромич" беше много близо до изравняването десет минути преди края на редовното време. Мат Филипс излезе сам срещу Симон Миньоле, но белгиецът спаси удара.

До края домакините се впуснаха в атаки и спечелиха няколко корнера, като при един от тях се включи и вратарят Бен Фостър. "Ливърпул" проведе контраатака към опразнената врата и Морено стреля от дистанция, но прати в аут.

В следващия кръг червените приемат "Кристъл палас", а "Уест бромич" ще играе срещу "Лестър".

Дневник