Григор Димитров и Ненад Зимонич отпаднаха в първия кръг от турнира на двойки в Монте Карло. 25-годишният българин и 40-годишният сърбин загубиха от френския тандем Беноа Пер и Едуард Роже-Васлен с 4:6, 6:1 и 3:10 в шампионския тайбрек.

Двубоят продължи 69 минути, а Димитров и Зимонич показаха високо ниво на начален удар само във втория сет. В първия те имаха повече възможности за пробив - четири, но пропуснаха всичките, а Пер и Роже-Васлен имаха две и оползотвориха едната.

Във втората част българинът и сърбинът заиграха много по-стабилно, вкараха 78% от първите си сервиси и спечелиха 16 от 23-те точки в своите подавания. Те реализираха две от трите си възможности за пробив и спасиха двете, които се откриха пред французите.

 В шампионския тайбрек обаче началният удар на Димитров и Зимонич изобщо не работеше. Те направиха две двойни грешки, вкараха само един първи сервис и допуснаха четири минипробива в седемте разигравания, в които сервираха.

Пер и Роже-Васлен дадоха само една точка на съперниците при свой сервис и спечелиха убедително тайбрека с 10:3.

Във втория кръг французите ще срещнат поставените под №6 Иван Додиг от Хърватия и Марсел Гранойерс от Испания.

Участието на Зимонич в Монте Карло приключи, а Димитров ще играе в индивидуалния турнир. Българинът е поставен под №8 и почива на старта, а първият му съперник ще бъде определен в мача между германеца Ян-Ленард Щруф и норвежеца Каспер Рууд.

Дневник