Шампионът "Кливланд кавалиърс" и "Сан Антонио спърс" спечелиха и вторите си мачове от първия кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА). "Кавалерите" победиха "Индиана пейсърс" със 117:111, а "шпорите" отново бяха безапелационни срещу "Мемфис гризлис" - 96:82.

Кайри Ървинг, Кевин Лав и Леброн Джеймс комбинираха 89 точки за успеха на "Кливланд". Ървинг беше най-резултатен с 37 точки след 14 успешни от общо 24 стрелби от игра. Лав вкара 27, като беше почти безупречен в стрелбата - три от четири от тройката, три от три за две точки и 12 от 12 от наказанителната линия.

Джеймс направи осем от 19-те грешки на шампионите, но отново изигра впечатляващ мач и беше навсякъде по игрището. Той отбеляза 25 точки при 55% успеваемост в стрелбата от игра, а към точковия си актив добави десет борби, седем асистенции, четири чадъра и четири откраднати топки.


Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което "Кливланд" имаше леко предимство и се оттегли на почивка с пет точки аванс - 63:58. Шампионите нанесоха своя удар в третата четвърт, която спечелиха с 33:20, за да си осигурят комфортен аванс от 18 точки преди заключителните 12 минути.

Тимът на Тайрон Лу обаче отново показа слабости в края и едва не пропиля солидната си преднина. В края разликата падна до четири точки, но все пак "кавалерите" не позволиха да се стигне до болезнен обрат.

Пол Джордж беше най-полезен за "Индиана" с 32 точки, осем борби и седем асистенции. Джеф Тийг вкара осем от 12-те си стрелби от игра и не сбърка от наказателната линия, за да добави 23 точки. Ланс Стивънсън се включи от пейката с 13 точки.

"Индиана" завърши със солидни проценти в стрелбата - 54.6% за две точки, 40% от тройката и 73.9% от наказателната линия. Играчите на "Кливланд" обаче бяха още по-впечатляващи - съответно с 64.4%, 41.9% и 87%, за да стигнат до пета победа в шестия си мач с "пешеходците" този сезон.

Следващите два мача от серията са в Индиана - на 21 и 22 април, а при необходимост от пети двубой двата отбора ще се върнат в Кливланд.

В Западната конференция "Сан Антонио" отново не остави шансове на гостуващия "Мемфис" след поредното впечатляващо представяне на Кауай Ленард. След като в първата среща отбеляза 32 точки, във втората крилото на "шпорите" постигна личен рекорд по резултатност в плейофите - 37 точки.

Ленард вкара девет от 14-те си стрелби от игра и не сбърка нито веднъж при цели 19 наказателни изстрела. Той приключи двубоя с дабъл-дабък, след като взе и 11 борби. Тони Паркър добави 15 точки, а Дани Грийн и Ламаркъс Олдридж - съответно 12 и 11 точки.

Майк Конли беше най-полезен в състава на "гризлитата" с 24 точки и осем асистенции. Зак Рандолф се отчете с дабъл-дабъл от 18 точки и десет борби, а Марк Гасол беше много далеч от възможностите си и приключи с 14 точки след 11 пропуска при 19-те си стрелби.

Двата отбора продължават да спазват традицията домакинът неизменно да печели сблъсъците им. В редовния сезон те размениха по две победи, а сега "Мемфис" ще се надява да продължи тази серия в следващите две срещи, които са на 21 и 23 април.

Dnevnik.bg