Ръководството на "Лудогорец" обвини част от конкурентите си в Първа лига, че омаловажат успехите на отбора от Разград и насаждат тезата, че се ползва със съдийски комфорт. В декларация, в която не посочиха имена, но откровено визираха "Левски" и ЦСКА, разградчани заявиха, че по този начин съперниците им замазват собствените си провали.

"На фона на убедителното представяне на отбора и добрата работа на спортно-техническия щаб сме свидетели на опити успехите на "Лудогорец" да се омаловажават и упорито да се насажда тезата, че победите се дължат на съдиите, а не на качеството на отбора", се казва в изявлението.

В последните седмици представителите на ЦСКА и "Левски" се изказаха изключително критично за съдийството след двубоите си с шампионите.

По време на мача на "Българска армия" на 1 април, който "Лудогорец" спечели с 2:0, говорителят на стадиона заяви по радиоуредбата, че и двете попадения са били от засада. Това предизвика сериозно напрежение и доведе до санкция за ЦСКА.

След двубоя спортният директор на червените Стойчо Стоилов директно заяви, че разградчани си плащат за съдийски комфорт. Административният директор Милко Георгиев пък нарече съдиите "банда престъпници, дошли да правят баташко клане на "Армията".

В петък и "Левски" се оплака от реферите след нулевото равенство с "Лудогорец" в София. Акционерът и спортен директор на сините Даниел Боримиров обяви съдийството на Ивайло Стоянов за "престъпно". Той имаше претенции за непоказани картони на съперника, за пресилен втори жълт на Мехди Бурабия и за неотсъдена дузпа в полза на домакините.

"Гафовете на реферите са част от играта. Те са неизбежни. Свидетели сме как топ съдии грешат дори в Шампионската лига. Грешки има и на световни първенства. Но също така сме свидетели как големите отбори приемат този факт. Със сигурност не тръбят по радиоуредбите", заявиха днес от "Лудогорец".

В декларацията си клубът допълват, че скандалите със съдиите са много години преди появата му в елита на българския футбол. Според разградчани футболните шефове, които са измислили "схемите" със съдиите, сега се правят на "херувимчета".

"А "Лудогорец" им е дежурната дъвка, сякаш ние имаме вина, че им пробутват ментета години наред. А с парите, които са похарчили за съмнителни чужденци, досега да са си оправили и стадионите, и базите. Тези хора все още са във футбола и се изживяват като морални съдници. И най-нагло замазват собствените си провали с лъжи за "Лудогорец".

Ръководството на разградчани даде "Дунав" за пример на останалите отбори. "Да се чуди човек как "Дунав" гони евроквота, а е най-ощетяваният отбор, с най-ниските заплати. Явно хората в Русе знаят рецептата как се прави отбор, който може да бие "Лудогорец" в Разград. Защо другите не се учат от тях? Може би не им остава време от гледане на записи и даване на интервюта", завършват от "Лудогорец". 

Дневник