Българският нападател Димитър Бербатов отново даде знак, че няма намерение да спира с футбола. Той заяви, че благотворителното шоу в София няма да е прощален мач за него.

"Това не е бенефис, въпреки че за някои така изглежда. Все още имам желание да играя. Чувствам се добре, изглеждам добре. Не виждам причина да не продължавам да играя. Понякога реалността се разминава с желанията. Искам да играя. Още една година, две... но ще видим", каза Бербатов. Преди ден той заяви, че е имал разговори с мениджъра на "Съндърланд" Дейвид Мойс.

Заедно с Луиш Фиго дадоха пресконференция в София за събитието, което ще се проведе на 14 юни на "Васил Левски".


Бербатов не разкри нови участници в отбора си, като заяви, че пази най-големите изненади. Той има идея да покани талантливи млади футболисти да играят. "Следя изкъсо младите играчи и ще видя кои от тях заслужават с изявите си да имат възможност да се доближат до гигантите на играта. Ще има изненади и на този фронт. За да видят отблизо как се успява, но нека изчакаме."

"Това ще бъде мач, в който се събираме да направим нещо за децата – шоу мач. Искаме да се забавляваме. Няма да тръгнем да се ритаме - ще се забавляваме на терена, тъй като е за една хубава кауза. Двамата присъстващи тук сме играли красив футбол и се надяваме вие да оцените това, което ще се случи."

Бербатов каза, че не е времето и мястото да коментира евентуални дейности в българския футбол. "За момента се занимавам с напълно различни неща, и то ориентирани в социалната ни отговорност. Всеки ги сочи тях (децата) като нашето бъдеше, но никой не прави нищо за тях. Всички знаем израза "Дела трябват, не думи". Надявам се хората да оценяват това."

"Не е важно кои точно ще дойдат. Важно е да се съберем на стадиона, защото всеки, който дойде, ще бъде дарител. Никога не съм харесвал фалшиви родолюбци, които постоянно се хвалят колко милеят, но нищо не правят. Най-важно е да помогнем на децата", допълни нападателят.

Дневник