Старши треньорът на "Байерн" Карло Анчелоти заяви, че главният рефер Виктор Касай и неговите асистенти са се представили много слабо и са повлияли на крайния изход oт двубоя с "Реал" (Мадрид). Италианецът обаче изключи вероятността съдийските решения да са били преднамерени.

"В четвъртфиналите на Шампионската лига трябва да бъдат назначавани по-качествени съдии. Реферът нямаше добър ден и взе няколко решения, които ни нараниха - Видал не трябваше да получава червен картон, а два от головете на Роналдо бяха от засада", коментира Анчелоти на пресконференцията след мача на "Сантяго Бернабеу", спечелен от домакините с 4:2 след продължения.

"Бяхме подготвени за всичко в този мач, с изключение на съдията. Не можеш по подобен начин да решаваш място в полуфиналите. Това не трябва да се случва на подобно ниво", добави италианецът.

Треньорът на "Байерн" сподели, че след двубоя е разговарял с колегата си от "Реал" Зинедин Зидан и двамата са споделили мнението, че представянето на съдиите е било "негативно".

"Реферът вероятно не го е направил умишлено. Не мисля, че "Реал" има каквото и да е влияние върху съдиите. Просто тази вечер съдийската бригада не беше на ниво и допусна грешки", обясни Анчелоти.

"Мисля, че повишихме значително нивото си в сравнение с първия мач. Играхме много по-добре и заслужавахме повече, но срещу "Реал" винаги е много трудно. Заслужавахме да загубим в първия мач, но не и в този", каза още италианецът.

Анчелоти добави, че никога не е бил привърженик на видеотехнологиите във футбола, но след този мач е променил мнението си. Той разкри, че след срещата е отишъл при Касай и го е поздравил за "добрата работа".

Президентът на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге нарече съдията "убиец на играта". "Това беше един изключително емоционален спектакъл, само комплименти за двата отбора. Видяхме страхотен футбол, но за съжаление реферите взеха някои крайни решения в наш ущърб", коментира той.

Артуро Видал, който получи несправедлив втори жълт картон, също разкритикува остро съдиите. "Много е тежко, когато те ограбят по такъв начин. Подобни грешки не може да се случват в Шампионската лига. Мач с такова качество и интензитет не трябва да бъде решаван от съдиите."

"Когато поведохме с 2:1, те се уплашиха и съдията започна своето шоу. Играхме с човек по-малко у дома, сега отново. Съдите ни изхвърлиха от Шампионската лига. Тежко е, защото ни вкараха два гола от засада и имаше червен картон за Каземиро малко преди моя", каза още чилиецът.

Дневник