Победителите в предстоящото издание на "Каменица фен купа" ще получат възможност сами да изберат мач на кой отбор да посетят на живо в рамките на Европа.

Най-големият футболен турнир за любители ще се проведе за 15-а поредна година, а регистрациите за участие са отворени от 30 март.

Тази година организаторите са предприели промяна във формата на надпреварата. Основната е, че регионалните полуфинали ще бъдат увеличени на десет. Те ще бъдат предшествани от квалификации в 28-те области.


Първият полуфинал ще се състои в Стара Загора на 13 и 14 май, като в него ще участват най-добрите отбори от Стара Загора и Сливен. Следващите са в Хасково (20-21 май), Русе (27-28 май), Варна (3-4 юни), София (23-25 юни), Пловдив (1-2 юли), Бургас (8-9 юли), Монтана (22-23 юли) и Габрово (29-30 юли).

"Вече 15 години ние и нашите партньори правим всичко по силите си, за да може "Каменица фен купа" да продължи да се развива, запазвайки своята уникална мащабност", заяви на пресконференция днес старши бранд мениджърът на "Каменица" Желяз Кольовски.

Финалите на "Каменица фен купа" ще са през есента, а тепърва предстои да бъде обявен градът домакин.

Дневник