Българският тенисист Григор Димитров допусна четвъртата си поредна загуба. Той отпадна още след първия си мач в мастърса в Монте Карло.

Димитров, който се бори за завръщане в челната десетка на световната ранглиста, допусна обрат за 6:4, 3:6, 2:6 срещу германския квалификант Ян-Ленард Щруф в среща от втория кръг.

Българинът започна годината отлично, като спечели две титли и игра паметен полуфинал с Рафаел Надал на Australian Open. След това обаче започна спадът в представянето му, белязан от ранните отпадания в мастърсите в Индиън Уелс и Маями.

Той стартира неуспешно сезона на клей със загуба още в първия кръг в Маракеш.

Срещу Щруф хасковлията имаше проблеми с началния удар. Той направи шест двойни грешки и завърши с 64% спечелени точки при вкаран първи сервис и 54% при вкаран втори. Съперникът му беше по-стабилен и направи десет аса.

Мачът започна отлично за Димитров. Той проби в първия гейм, а веднага след това спаси точка за пробив и поведе с 2:0. По-късно осмият в схемата отрази още два брекпойнта, за да стигне до 6:4.

До края българинът не успя да стигне до нито една възможност за спечелване на подаването на съперника си. Щруф проби за 3:1 във втория сет и със стабилна игра изравни.

Димитров тръгна с гейм на нула в третия сет. След това обаче започнаха проблемите - след като водеше с 2:1, българинът изпадна в криза и загуби пет поредни гейма.

Двама от фаворитите в турнира Анди Мъри и Рафаел Надал започнаха с победи. Шотландецът се наложи със 7:5, 7:5 срещу Жил Мюлер. Надал имаше трудности за 6:0, 5:7, 6:3 срещу Кайл Едмънд от Великобритания.

За следващата фаза се класираха още Стан Вавринка, Доминик Тийм, Томаш Бердих и Марин Чилич.

Дневник