"Ювентус" се класира за полуфиналите в Шампионската лига. "Бианконерите" изиграха силен мач в защита и успяха да удържат равенство 0:0 срещу "Барселона" в реванша на "Камп ноу".

Със стабилната си игра шампионът на Италия отне надеждите на каталунците за ново чудо. В осминафиналите те успяха да преодолеят изоставане от 0:4 срещу ПСЖ от първия мач след историческа победа с 6:1 в реванша.

"Барселона" атакува през цялото време и създаде редица положения пред Джанлуиджи Буфон, но успя да отправят само един точен удар към него. "Ювентус" действаше на контраатаки, при които защитата на домакините изпитваха трудности, като пред Паоло Дибала и Хуан Куадрадо се отриха добри възможности за гол.

"Ювентус" спря серията на "Барселона" от 15 поредни победи у дома в турнира, като "старата госпожа" не е допускал гол вече над 530 минути и се класира за полуфиналите за седми път.

В началните минути Неймар проби в наказателното поле и се опита да и се опита да спечели дузпа, след като Бонучи му отне топката, но съдията справедливо остави играта да продължи.

Първата добра възможност се откри пред гостите. Гонсало Игуаин се опита да подаде към Миралем Пянич пред наказателното поле, но топката се върна при него, след като срещна тялото на Умтити и стреля силно, като прати над вратата.

В 19-ата минута домакините разиграха добре и Меси намери Суарес на чиста позиция, нападателят стреля, но топката се отби от тялото на Леонардо Бонучи. Малко след това Аржентинската звезда на "Барселона" беше много близо до това да открие, но ударът му от средна дистанция мина на сантиметри от лявата греда.

Натискът на "Барселона" се усилваше и в 31-ата минута Меси принуди Буфон да се намесва решително след силен удар, насочен в десния ъгъл.

През второто полувреме домакините продължиха на притискат съперника си.Втората част започна с пробив на Неймар, който успя да премине покрай петима защитници, но в крайна сметка Киелини успя да изби в ъглов.

Отговорът на "Ювентус" дойде в 50-ата минута, когато Дибала отне от Алба и подаде към Игуаин, който веднага намери непокрития Куадрадо и той стреля силно по земя. Топката обаче премина много близо до лявата греда.

Последваха силни удари на Неймар и Суарес, но и двата не успяха да намерят очертанията на вратата.

Контраатаките на "бианконерите" продължава да създават грижи на защитата пред Тер Стеген. В 53-ата минута Куадрадо след серия от финтове стреля към близкия ъгъл на вратаря, той обаче успя да се справи. Съвсем малко след това Меси стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но Киелини успя да докосне топката и излезе в ъглов.

В 63-ата минута пред гостите бяха близо до това да открият. Пянич стреля от дистанция, топката се отклони от крака на Пике и се насочи точно под напречната греда. Тер Стеген внимаваше и спаси.

Три минути след това Буфон допусна грешка и позволи на Меси да стреля срещу опразнената врата. Аржентинецът изпробва късмета си с атрактивен удар от въздуха, но прати над вратата. Серджи Роберто стреля от границата на наказателното поле в 69-ата минута, като и неговият удар не намери очертанията.

До края "Ювентус" проведе няколко контраатаки, а "Барселона" не спря с атакуващите вълни, но италианската защита удържа. "Бианконерите" за първи път елиминираха този съперник.

Другият полуфиналист е "Монако". Монегаските победиха с 3:1 в реванша "Борусия" (Дортмунд) и с общ резултат 6:3 продължава.

Килиан Мбапе даде тон за успеха с гол в третата минута. Той стана най-младият футболист в Шампионската лига, вкарал пет гола - на 18 години и 4 месеца. Останалите голмайстори за отбора на Леонардо Жардим бяха Радамел Фалкао и Варел Жермен. Точен за германците беше Марко Ройс.

Първият двубой на "Сигнал идуна парк" ще остане запомнен с атаките срещу автобуса на "Борусия", заради които мачът беше отложен с един ден. Защитникът Марк Бартра пострада и претърпя операция.

Жребият за следващата фаза ще се тегли в петък. Мадридските "Реал" и "Атлетико" са другите два отбора, които се класираха.

Дневник