Въпреки всички усилия на безскрупулни политици, 21-ото световно първенството по футбол ще се проведе в Русия на най-високо ниво. Това обяви бившият треньор и депутат в партията "Справедлива Русия" Валери Газаев, съобщи ТАСС.

Той допълни, че западната пропаганда е преминала всякакви граници и посочи, че до момента нито едно първенство в какъвто и да е спорт не е било обсипвано с "такива негативни медийни атаки".

Газаев отговори и на становището на сенатора от Демократическата партия в САЩ Ричард Блументал, според което на Русия трябва да се отнеме правото да бъде домакин на световното през 2018 г., като го определи като "неприемливо" и "директна обида към целия руски народ".

Блументал е изпратил писмо до президента на ФИФА Джани Инфантино, в които призовава ръководството федерацията да "преосмисли решението световното първенство да се проведе в Русия". Според Блументал, действията на властите в Русия "са в пълен противовес с хуманните ценности на ФИФА".

Газаев обяви, че становището на сенатор Блументал е "абсолютно неприемливо за политик от такъв висок ранг".

"Той явно не е наясно, че руските операции в Сирия са след покана на президента Башар Асад. По този начин нашата страна дава своя огромен принос в борбата срещу международния тероризъм, докато САЩ и техните съюзници все още не знаят кого да подкрепят - терористите или законната сирийска армия", коментира Газаев.

Мачовете от първенството ще се проведат на 12 стадиона в 11 града - Москва, Санкт Петербург, Казан, Сочи, Нижни Новгород, Екатеринбург, Самара, Саранск, Калининград, Ростов на Дон и Волгоград.

Dnevnik.bg