Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер обяви, че бъдещото му в клуба не зависи от това дали топчиите ще спечелят ФА къп. Той посочи, че все още нищо не е казвал на никого за решението и подчерта, че продължава да работи все така концентрирано.

"Арсенал" ще играе на полуфиналите в турнира срещу "Манчестър сити" в неделя.

"ФА къп няма да играе никаква роля в тази ситуация. За мен това е важен мач, защото това е единствената ни възможност да спечелим трофей този сезон. Мислим само за този двубой. Бъдещето в момента е само неделя", каза той, цитиран от Би Би Си.

Той добави, че увереността на играчите е "леко разклатена", но въпреки това очаква неговият отбор да стигне до финала.

"Помня първия си финал, когато играхме срещу "Уулвърхемптън" на "Вила парк". Тогава разбрах колко голям е този клуб. Мисля, че сме концентрирани и мотивирани, може би не на максимално ниво, но това е добра възможност да покажем колко сме готови за битка", коментира наставникът.

Извън състава на "топчиите" за мача с "гражданите" ще останат Даниел Уелбек и Шкодран Мустафи. Венгер говори и за състоянието на Джак Уилшър, който е с фрактура на крака. Полузащитникът играе под наем в "Борнемут".

"Следя от близо ситуацията. Мисля, че счупването не е тежко и няма нужда от операция. Надявам се, че през юли ще се върне към нормален тренировъчен процес", обясни французинът.

Dnevnik.bg