"Монтана" назначи Атанас Атанасов за старши треньор до края на сезона. 48-годишният Атанасов замени на поста Атанас Джамбазки, който напусна клуба след загубата с 3:4 от "Славия" в предишния кръг на Първа лига.

"Разговаряхме с няколко специалисти, но се спряхме на Наско, защото веднъж вече е водил отбора, а е бил и футболист на "Монтана", така че обстановката на стадион "Огоста" му е добре позната", обяви кметът на Монтана Златко Живков, като посочи, че Атанасов вярва, че отборът може да се спаси от изпадане.

Джамбазки поиска да си тръгне след загубата с 1:7 от "Ботев" на 7 април. Тогава ръководството успя да го убеди да довърши сезона. След загубата от "Славия" и последвалият бой в съблекалнята на отбора обаче накарах клуба да направи промяна.
Треньорът ще встъпи в длъжност от понеделник. Преди това в събота "Монтана" гостува на "Верея" в Стара Загора.

 За последно Атанасов беше начело на отбора през декември 2011 г., когато замени Стефан Грозданов, и го изведе до 11-о място в класирането. Като футболист той беше част от състава при първото участие на "Монтана" в елита през сезон 1995-1996.

"Наско носи Монтана в сърцето си. Вярвам, че и този път ще успее", каза президентът на клуба Румен Панайотов.

"Монтана" е последен в Първа лига, като има едва 12 точки от 28 мача след 22 загуби и едва три победи. Отборът от Северозапада изостава с цели 14 точки от предпоследния "Локомотив" (Горна Оряховица)

 Дневник