По четирима играчи от "Челси" и "Тотнъм" влязоха в отбора на сезона във Висшата лига, селектиран от асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA).

На вратата на идеалната единайсеторка е Давид де Хеа ("Манчестър юнайтед"), а четиримата пред него са централните защитници на "Челси" Гари Кейхил и Давид Луис и крайните бранители на "Тотнъм" Кайл Уокър и Дани Роуз.

Другите двама представители на лидера в първенство са Нголо Канте и Еден Азар, а на единствения реален съперник на сините за титлата - Деле Али и Хари Кейн.


Голмайсторът на Висшата лига Ромелу Лукаку от "Евертън" и водещият реализатор на "Ливърпул" Садио Мане допълват отбора на сезона според футболистите.

В гласуването са участвали представители на PFA от сто клуба от Висшата лига, Чемпиъншип, Първа лига, Втора лига и женскат Суперлига.

В неделя асоциацията ще обяви и носителите на наградите за футболист на сезона и млад футболист на сезона.

За първото отличие са номинирани Канте, Кейн, Азар, Лукаку, Алексис Санчес ("Арсенал") и Златан Ибрахимович ("Манчестър юнайтед")

За наградата при играчите, родени след 1 януари 1993 г. се борят Кейн, Лукаку, Али, Лерой Сане ("Манчестър сити), Майкъл Кийн ("Бърнли") и Джордан Пикфорд ("Съндърланд"). 

Дневник