Носителят на рекордните девет титли в Монте Карло Рафаел Надал постигна експресна победа над рожденика Александър Зверев, а шампионът от 2013 и 2015 г. Новак Джокович спечели още една титанична битка по пътя си към четвъртфиналите.

Надал изигра блестящ мач срещу един от най-талантливите играчи в световния тур - Александър Зверев, и имаше нужда от едва 68 минути за победата с 6:1, 6:1. 30-годишният испанец доминираше от първата до последната точка и не остави никакви шансове на германеца, който днес навърши 20 години.

Бившият номер 1 реализира пет пробива от 12 възможности, като спечели цели 54% от точките при сервис на съперника. В същото време той не даде нито един шанс за пробив на Зверев и загуби само седем от разиграните 35 точки в своите подавания.


Надал постигна трета победа от три мача със Зверев, но за пръв път не загуби сет срещу представителя на Германия. В спор за място на полуфиналите испанецът ще се изправи срещу Диего Шварцман.

Аржентинецът също премина с лекота през третия кръг - 6:3, 6:0 срещу германския квалификант Ян-Ленард Щруф, който вчера сложи край на участието на Григор Димитров в Монте Карло.

Далеч по-тежка задача имаше поставения под №2 Джокович. След като вчера оцеля в 151-минутна битка с французина Жил Симон, днес сърбинът престоя на корта 146 минути, преди да сломи съпротивата на Пабло Кареньо Буста.

Джокович се наложи с 6:2, 4:6, 6:2 и записа втори успех от два мача с испанеца. Двукратният шампион в Монте Карло пропиля пробив аванс в третия сет и допусна изравняване от 4:2 до 4:4, но отново спечели подаването на испанеца с десетия гейм, с което сложи край на двубоя.

В четвъртфиналите Джокович ще играе с поставения под №10 Давид Гофен. Белгиецът също имаше много тежък мач срещу шестия в схемата Донимик Тийм и имаше нужда от два часа и 15 минути за успеха със 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Четвъртфиналите в горната половина противопоставят Марин Чилич срещу Алберт Рамос, който по сензационен начин елиминира световния номер 1 Анди Мъри, и Лука Пуи срещу Пабло Куевас, който пък изхвърли от турнира шампиона от 2014 г. Стан Вавринка.

Дневник