Испанецът Алберт Рамос и французинът Лука Пуи ще се изправят в първия полуфинал на тенис турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло.

За Рамос това ще е първо участие във финалната четворка на състезание от тази категория, а за Пуи - второ след миналогодишния мастърс в Рим, когато беше спрян от бъдещия шампион и настоящ лидер в световната ранглиста Анди Мъри.

След като в четвъртък поднесе голямата изненада в Монте Карло със сензационния обрат срещу Мъри от 0:4 в третия сет, днес Рамос затвърди страхотната си форма с победа срещу поставения под №5 Марин Чилич - 6:2, 6:7 (5), 6:2.


Испанецът, за когото това беше първо участие в четвъртфинал на мастърс турнир, изигра страхотен първи сет. В него той не даде нито един шанс за пробив на Чилич и реализира две от своите три възможности. Рамос вкара впечатляващите 84% от първите си сервиси и загуби само седем от разиграните 25 точки в своите подавания.

Във втората част шампионът от US Open 2014 стабилизира началния си удар и след като си размениха по един пробив, двамата стигнаха до закономерен тайбрек. В него Рамос поведе с 5:3 и вече се виждаше победител в двубоя, но Чилич спечели четири поредни точки и изравни резултата.

Хърватинът се възползва от разколебаването на съперника и проби още първото му подаване в третия сет, за да поведе с 2:0. Рамос обаче бързо намери верния ритъм и с безупречна игра от основната линия спечели шест поредни гейма, за да стигне до петата си победа срещу играч от топ 10 след 2 часа и 32 минути.

Другият четвъртфинал в горната половина също предложи много драма и премина през три сета. Поставеният под №11 Пуи излезе победител в битката с единадесетия в схемата Пабло Куевас след почти два часа игра - 6:0, 3:6, 7:5.

Уругваецът, който вчера елиминира шампиона в Монте Карло от 2014 г. Стан Вавринка, успя да се възстанови от кошмарния първи сет и дори сервираше за победата при 5:4 в третата част. Той обаче не издържа на напрежението и позволи на Пуи да обърне резултата с три поредни гейма в своя полза.

Другият полуфинал в Монте Карло ще бъде определен след двубоите Новак Джокович срещу Давид Гофен и Рафаел Надал срещу Диего Шварцман.

Dnevnik.bg